Simity Éva vagyok, eredeti végzettségem angol-matematika szakos tanár, de a tanítás mellett mindig fontos volt számomra a mozgás is. Hosszas keresgélés után találtam rá a jógára, ami sokkal többet nyújt számomra, mint bármely más mozgásforma. Talán azért is lett szerves része az életemnek, mert nem csupán mozgásformaként tekintek rá, és a testi frissesség mellett számos egyéb hatását is tapasztalom: rendszerességre, önfegyelemre nevel, feltölt, energiát ad, megnyugtat, kikapcsol, segít lecsendesülni, befelé figyelni, és megtalálni önmagamat.

A jóga mellett az anyaság és a párkapcsolat is nagyon sokat formál rajtam, a mindennapok örömteli és küzdelmes pillanatai hozzájárulnak ahhoz, hogy megtaláljam a saját utamat. Három lányom egyike koraszülöttként érkezett közénk és később Asperger szindrómát diagnosztizáltak nála. Az első időszak nagyon nehéz volt, és a folytatás sem maradt problémamentes, de a nehézségek egyúttal a fejlődés lehetőségét is magukkal hozták, hiszen leginkább neki köszönhetem, hogy közelebb kerültem a jógához, a gyerekjógához és a kineziológiához. Szerettem volna jobban megismerni saját magamat, segíteni neki és az egész családnak, megérteni, hogy miért épp a mi családunkba érkezett egy nem hétköznapi viselkedést mutató gyermek, és hogyan tudunk fejlődni mindannyian általa.

gyerekjóga

Aktív tagja vagyok a Gyermekeink Mozgásáért Egyesületnek, jelenleg főképp mozgásfejlesztő gyerekjóga órákat tartok szinte minden korosztálynak oktatási intézményekben, és a Smaragd Harmóniaműhelyben. Foglalkozom sajátos nevelési igényű, szorongó, önbizalom hiányos gyerekekkel is. Tapasztalom, hogy a modern, mozgásszegény életmód és az iskolarendszer olyan terheket ró a gyerekekre és felnőttekre, amiben nagy segítség lehet a jóga által kínált mozgás és lecsendesedés. Célom, hogy azok a gyerekek is, akiknek az iskola nem sok sikerélményt ad, találják meg a jógában azt az örömet, kikapcsolódást, amitől könnyebben fejlődnek, és jól érzik magukat a bőrükben.