A kamaszkor többszörösen nehéz időszak. A tizenéves elveszettnek érzi magát, mindenáron meg akar felelni a barátoknak, és le akar válni szüleiről. Nehezen találja a közös hangot az emberekkel. A véleményét vagy kimondja, vagy csendesen őrlődik. Bármi is a helyzet, a tinijóga egy szuper lehetőség ennek a korszaknak a nyugodtabb átvészelésében.

Az érzelmi intelligencia fejlesztésével könnyebbé válik a szociális térben való tájékozódás. Megtanulják a fiatalok elengedni az iskolai és otthoni feszültségeket, rossz érzéseket. Elfogadó közegben vannak, így megnyílnak egymás előtt, beszélnek a gondjaikról és sikereikről, sokat nevetnek,,megtanulnak csapatban dolgozni, stb. A mozgás és a relaxáció ideális eszköze ennek, és minden tininek sikerélménye van, mert itt nincs verseny, csak öröm, hogy mindenki önmagához képest mennyit fejlődött.

Teenage years are definitely not easy. Teens often feel lost, they are susceptible to peer pressure  and want to be independent from their parents. They have weaker impulse control so it can be hard for them to get on with people. They either speak out (sometimes causing trouble) or distress themselves silently. Whatever the situation is, Yoga for Teens is an excellent way „to survive” this emotional roller-coaster called adolescence.

By improvig emotional intelligence it’s easier for teens to socialize. They learn how to let go of stress and bad feelings. They are surrounded by peers who have similar problems so they can start speaking about themselves, they laugh a lot, learn to work in a team, etc. Yoga asanas and relaxation are ideal for that, teens feel a sense of achievement as there is no competition just pleasure as everybody improves at their own pace.